Wonden

Bij Huidtherapie Oostveen bent u aan het juiste adres voor behandeling van verschillende huidproblemen.
De praktijk is gevestigd aan de Mereveldlaan, in het hart van De Meern.

Afspraak maken

Wonden

Slecht genezende wonden kunnen chronische wonden worden. Chronische wonden bevatten een wondbed met een slechte doorbloeding, wat de genezing in de weg staat. Chronische wonden kunnen voorkomen bij ziektebeelden zoals diabetes mellitus (suikerziekte) of chronisch veneuze insufficiëntie (CVI). Het behandelen van wonden is een belangrijke pijler binnen onze praktijk.

Ulcus cruris

Een ulcus cruris wordt in de volksmond een ‘open been’ genoemd.  Vanwege een stoornis in de bloedsomloop geneest de wond slecht en blijft hij open en vochtig. Ulcus cruris komt veel voor bij ouderen en wordt vaak veroorzaakt door chronische veneuze insufficiëntie (CVI) of spataderen.

Diabetische voet

Mensen met diabetes mellitus hebben vaak last van niet goed functionerende gevoelszenuwen waardoor pijnsignalen niet worden waargenomen. Als gevolg hiervan kan een diabetische voet worden opgelopen: er kunnen ongemerkt blaren en wondjes aan de voeten ontstaan.

Decubitus

Decubitus, een doorligwond, ontstaat door langdurige druk of wrijving tussen het bot en een externe onderlaag, zoals een bed of stoel. Hierdoor ontstaat zuurstoftekort in de huid, als deze druk blijft aanhouden kan het weefsel doodgaan, waardoor een wond ontstaat.

Brandwonden

Een brandwond kan eerste-, tweede-, of derdegraads zijn. Ernstige brandwonden worden voornamelijk behandeld in het ziekenhuis, maar de huidtherapeut kan de nazorg hiervan voor haar rekening nemen. Daarnaast kunnen brandwonden problematische littekens tot gevolg hebben. Het littekenweefsel van brandwonden is vaak stug en kan tot bewegingsbeperkingen leiden.

Behandelmogelijkheden

  • Wondzorg
  • Littekenmassage