Vaataandoeningen

Bij Huidtherapie Oostveen bent u aan het juiste adres voor behandeling van verschillende huidproblemen.
De praktijk is gevestigd aan de Mereveldlaan, in het hart van De Meern.

Afspraak maken

Vaataandoeningen

In de praktijk worden drie veelvoorkomende vaatafwijkingen gezien:

  1. Couperose
  2. Rosacea
  3. Spider naevus
Bij couperose zijn veel kleine, verwijde bloedvaatjes in de huid aanwezig. Deze worden ook wel teleangiëctasieën genoemd. De bloedvaatjes zijn onschuldig en bevinden zich vaak op de wangen, neus, kin en soms ook op het decolleté. De oorzaak van de verwijding van de bloedvaatjes kan verschillend zijn. Oorzaken zoals erfelijkheid, alcoholgebruik, medicatie, overmatige zonblootstelling, roken en temperatuurschommelingen worden veel gezien.
Rosacea is een afwijking die leidt tot een roodverkleurde en iets gezwollen huid, vooral rond de neus en op de wangen. Er zijn veel verwijde bloedvaatjes zichtbaar, maar daarnaast ook rode bultjes en puistjes. Hierdoor lijkt rosacea een beetje op acne. De precieze oorzaak is nog niet bekend, maar alcohol, kruiden, stress, hormonen en roken kan rosacea wel verergeren.
Een spider naevus is een plaatselijke verwijding van een bloedvaatje. Dit lijkt op een rood spinnetje in de huid. Een spider is volkomen onschuldig en kan soms vanzelf weer verdwijnen. Huidtherapeuten kunnen spiders echter ook behandelen.
Behandelingen voor vaataandoeningen zijn:
  • Coagulatie
  • Lasertherapie
  • Medische camouflagetherapie
Bij zowel coagulatie als lasertherapie wordt het bloedvaatje door warmte dicht gebrand. Door de warmte die bij de behandeling ontstaat gaat het bloed stollen waardoor het vaatje dicht gaat.