Vaataandoeningen (aandoeningen)

Bij Huidtherapie Oostveen bent u aan het juiste adres voor behandeling van verschillende huidproblemen.
De praktijk is gevestigd aan de Mereveldlaan, in het hart van De Meern.

Afspraak maken

Vaataandoeningen

Bloedvaatjes, klein of groot: iedereen heeft ze. Bij de één zijn deze beter zichtbaar dan bij de ander. Opvallende vaatjes kunnen als ontsierend worden ervaren. De vaataandoeningen die we in de praktijk het meest tegenkomen zijn couperose, rosacea en spider naevus.

Couperose

Bij couperose zijn veel kleine, verwijde bloedvaatjes (teleangiëctasieën) in de huid aanwezig. Deze bloedvaatjes zijn onschuldig en bevinden zich vaak op de wangen, neus, kin en soms ook op het decolleté. De oorzaak van de verwijding van de bloedvaatjes kan verschillend zijn. Oorzaken zoals erfelijkheid, alcoholgebruik, medicatie, overmatige zonblootstelling, roken en temperatuurwisselingen worden veel gezien.

Rosacea

Rosacea is een afwijking die zich uit in een roodgekleurde en iets gezwollen huid, met name rond de neus en op de wangen. Er zijn veel verwijde bloedvaatjes zichtbaar, maar daarnaast ook rode bultjes en puistjes. Hierdoor lijkt rosacea een beetje op acne. De huid kan trekkerig, brandend en droog aanvoelen. Hoewel de precieze oorzaak van rosacea onbekend is, is wel duidelijk dat rosacea berust op een chronische ontsteking van de huid. Daarnaast kunnen alcohol, kruiden, stress, hormonen en roken de rosacea doen opvlammen, wat leidt tot een (tijdelijke) verergering van de symptomen.

Spider naevus

Een spider naevus is een plaatselijke verwijding van een bloedvaatje. De naam ontleent zich aan het klinisch beeld: er is een rood centrum zichtbaar, waaruit kleine vertakkingen lopen. Daarom ziet een spider naevus eruit als een spinnetje. Deze verwijde vaatjes kunnen zomaar ontstaan als gevolg van zonstraling, hormonen of zwangerschap. Het komt vooral op het gezicht of in de hals. Een spider naevus is volkomen onschuldig en kan soms vanzelf weer verdwijnen. Als deze als cosmetisch storend wordt ervaren, kunnen huidtherapeuten deze behandelen.

Behandelmogelijkheden

  • Coagulatie
  • Lasertherapie