Pigmentstoornissen

Bij Huidtherapie Oostveen bent u aan het juiste adres voor behandeling van verschillende huidproblemen.
De praktijk is gevestigd aan de Mereveldlaan, in het hart van De Meern.

Afspraak maken

Pigmentstoornissen

Pigmentstoornissen zijn alle afwijkende kleuren op de huid die anders zijn dan de eigen huidskleur. Hierbij kunt u denken aan een hypopigmentatie (lichte verkleuring) of juist een hyperpigmentatie (donkere verkleuring). Behandelingen die bij pigmentstoornissen worden gegeven zijn:

  • Chemische peelings: hierbij wordt de bovenste huidlaag verwijderd met behulp van een fruitzuurpeeling. De fruitzuurpeeling stimuleert de celvernieuwing en zet pigmentcellen aan om in de juiste balans pigment aan te maken.
  • Microdermabrasie: bij microdermabrasie wordt gebruik gemaakt van zeer kleine ‘kristallen’die onder druk van een vacuüm over de huid bewegen. Hierdoor wordt de bovenste huidlaag verwijderd en wordt tevens de celvernieuwing gestimuleerd. Net als bij de chemische peeling worden pigmentcellen aangezet om in de juiste balans pigment aan te maken.
  • Lasertherapie: in de lasertherapie wordt gebruik gemaakt van een laser die zich specifiek richt op de pigmentcellen in de huid. Door warmte van de laser wordt het teveel aan pigmentcellen kapotgemaakt, waarna het lichaam deze cellen op kan ruimen.
  • Medische camouflagetherapie: een medische camouflagecrème helpt de pigmentvlekken te verbergen. De crème is water- en veegvast en de kleur wordt samen met de huidtherapeut bepaald. Tijdens het zoeken naar de juiste kleur wordt gezocht naar de camouflagekleur die het meest in de buurt van de eigen huidskleur komt. Samen met de huidtherapeut wordt ook het aanbrengen en afhalen van de camouflagecrème geoefend.