Bij Huidtherapie Oostveen bent u aan het juiste adres voor behandeling van verschillende huidproblemen.
De praktijk is gevestigd aan de Mereveldlaan, in het hart van De Meern.
Afspraak maken
Littekentherapie
Tijdens de littekentherapie worden de klachten behandeld die zich voor kunnen doen bij een litteken. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om verdikking, roodheid, pijn, jeuk, verkleuring, verharding, verkleving, slechte doorbloeding, bewegingsbeperking of oedeem (vochtophoping). Verschillende behandelingen kunnen worden ingezet bij de behandeling van littekens. Hieronder worden deze toegelicht.
Littekenmassage
Afhankelijk van de aard van het litteken kan littekenmassage worden toegepast om het litteken te mobiliseren. De huidtherapeut past bepaalde grepen toe om bijvoorbeeld verklevingen op te heffen, het littekenweefsel te versoepelen en de doorbloeding te stimuleren.
Siliconengel- of pleisters en drukpakken
Vaak kunnen hypertrofische littekens worden behandeld met siliconen in de vorm van gel of pleisters. Siliconen zijn in staat om klachten als jeuk, verhevenheid en roodheid te verminderen. Om deze klachten te verminderen kan ook een drukpak worden ingezet. Dit is een kledingstuk die constant eenzelfde druk afgeeft.
Microneedling
Microneedling kan goed worden ingezet bij atrofische (acne)littekens. Bij microneedling maken we gebruik van een vibrerende pen met heel kleine naaldjes. Nadat de huid is gereinigd en een serum met werkzame stoffen wordt aangebracht, bewegen we deze pen met roterende bewegingen over de huid. De naaldjes maken minuscule wondjes in de huid. Dit is precies wat we willen, want op deze manier komt een wondgenezingsreactie op gang. Deze wondgenezingsreactie stimuleert de aanmaak van collageen- en elastinevezels, waardoor de huid als het ware vanuit de diepte wordt opgevuld. De behandeling kan als pijnlijk worden ervaren, afhankelijk van hoe diep gewerkt wordt. Na de behandeling zijn puntbloedinkjes zichtbaar en kleurt de huid rood. Deze huidreacties verdwijnen in de loop van de dag.
Medische camouflage
Medische camouflage kan worden ingezet wanneer opvallende lichte of donkere pigmentvlekken de huid ontsieren. Ook wijnvlekken, tatoeages of andere storende kleurverschillen komen in aanmerking voor medische camouflage. Met medische camouflage kunnen deze vlekken tijdelijk weggewerkt worden. De huidtherapeut stelt samen met u de beste kleur voor uw huid samen. Daarna volgen instructies voor het aanbrengen en verwijderen van de camouflage op de huid. Doorgaans is één consult al voldoende om de juiste kleur te bepalen en u van advies te voorzien. Wij werken in de praktijk met diverse merken camouflagemiddelen.