Lasertherapie

Bij Huidtherapie Oostveen bent u aan het juiste adres voor behandeling van verschillende huidproblemen.
De praktijk is gevestigd aan de Mereveldlaan, in het hart van De Meern.

Afspraak maken

Lasertherapie

Lasertherapie bij overbeharing

Bij lasertherapie gebruikt de huidtherapeut een laserapparaat. Het donkere pigment in de haren nemen de warmte van de laser op en brengen het naar de haarwortels. Hierdoor worden de haarwortels oververhit en gaan deze kapot. Tijdens en na de behandeling wordt de huid direct gekoeld. Het aantal behandelingen varieert per patiënt, maar meestal zijn zes tot acht behandelingen noodzakelijk. Lasertherapie is het meest effectief bij donkere haren op een lichte huid. Blonde en rode haren kunnen helaas niet behandeld worden door de laser, hiervoor biedt elektrische epilatie een uitkomst.

Lasertherapie bij vaataandoeningen

Lasertherapie kan ook bij vaatjes worden ingezet. Bij lasertherapie wordt het bloedvaatje door warmte dichtgebrand. Door de warmte die bij de behandeling ontstaat gaat het bloed stollen waardoor het vaatje dicht gaat. Soms is het bloedvaatje direct na de behandeling al weg, soms ook niet. Vaak heeft het lichaam een aantal weken nodig om het gestolde bloedvaatje op te ruimen. Gemiddeld zijn één tot twee behandelingen nodig om vaatjes te verwijderen. 

Het is belangrijk dat u voor, tijdens en na de laserbehandeling níet onder de zonnebank of onbeschermd in de zon gaat. Doet u dit wel, dan kunnen vervelende pigmentvlekken ontstaan.