Huidoneffenheden

Bij Huidtherapie Oostveen bent u aan het juiste adres voor behandeling van verschillende huidproblemen.
De praktijk is gevestigd aan de Mereveldlaan, in het hart van De Meern.

Afspraak maken

Huidoneffenheden

Naarmate we ouder worden, ontstaan er steeds meer zichtbare veranderingen in en op de huid. Veelvoorkomende goedaardige huidafwijkingen die met de tijd ontstaan zijn fibromen en ouderdomswratten (verruca seborrhoica).

Fibroom

Een fibroom is een klein, goedaardig stukje bindweefsel op de huid en wordt ook wel een steelwratje genoemd. Meestal zijn het zachte bobbeltjes die op het gehele lichaam voor kunnen komen. Voorkeurslocaties zijn echter in de hals, onder de oksels, in de liezen en op het ooglid. De precieze ontstaanswijze is vooralsnog onbekend, maar er lijkt een relatie met hormonen en overgewicht te bestaan. Doordat fibromen als het ware kleine aanhangseltjes aan de huid zijn, kunnen ze bijvoorbeeld achter bh’s of andere kledingstukken blijven hangen. Dit kan irritatie en jeuk geven.

Verruca seborrhoica

Verucca seborrhoica worden in de volksmond ouderdomswratten genoemd. De naam zegt het al: ze ontstaan tijdens het ouder worden, meestal vanaf het 50e levensjaar. Verruca seborrhoica zijn volkomen goedaardig en zien eruit als donkere, verheven plekken op de huid met een ruw oppervlak. Hoewel verruca seborrhoica ouderdomswratten worden genoemd, zijn dit geen echte wratten. Ze ontstaan namelijk niet door het humaan papilloma virus, dat wel ‘gewone’ wratten kan veroorzaken. Verruca seborrhoica zijn dan ook niet besmettelijk. Echter, deze plekken kunnen als ontsierend worden ervaren en jeukklachten geven.

Behandelmogelijkheden

  • Coagulatie
  • Curretage