Huidaandoeningen

Bij Huidtherapie Oostveen bent u aan het juiste adres voor behandeling van verschillende huidproblemen.
De praktijk is gevestigd aan de Mereveldlaan, in het hart van De Meern.

Afspraak maken

Huidaandoeningen

Acne

Acne komt heel veel voor: 85% van de mensen tussen 12 en 24 jaar krijgt ermee te maken. Meestal nemen de onzuiverheden na de puberteit af, maar niet zelden blijven mensen last houden van acneklachten. Bij acne is veelal sprake van rode bultjes, onderhuidse ontstekingen, puistjes en mee-eters, die voornamelijk op het gelaat, de borst, de schouders en de rug voorkomen.

Lees meer

Huidoneffenheden

Naarmate we ouder worden, ontstaan er steeds meer zichtbare veranderingen in en op de huid. Veelvoorkomende goedaardige huidafwijkingen die met de tijd ontstaan zijn fibromen en ouderdomswratten (verruca seborrhoica).

Lees meer

Littekens

In de praktijk worden verschillende soorten littekens gezien. Een bekend verschijnsel is dat na een diepe wond een litteken achterblijft. Maar ook acne kan littekentjes tot gevolg hebben. Wij maken onderscheid in drie soorten littekens, die ieder op een andere manier behandeld dienen te worden.

Lees meer

Oedeem

Bij lymfoedeem is sprake van een vochtophoping ten gevolge van een niet goed functionerend lymfestelsel. Vanwege defecte lymfevaten treedt lymfevocht naar buiten, waardoor lokale vochtophopingen ontstaan. Lymfoedeem komt het meest voor, maar ook veneus oedeem en lipoedeem zien we regelmatig in de praktijk.

Lees meer

Overbeharing

Lichaamsbeharing is een normaal verschijnsel. Toch kunnen zowel mannen als vrouwen last krijgen van overbeharing. Hoewel overbeharing vaak slechts als een cosmetisch probleem wordt gezien, kan dit een negatieve invloed hebben op de kwaliteit van leven.

Lees meer

Pigmentstoornissen

Van een pigmentstoornis is sprake wanneer zich pigmentvlekken in de huid voordoen. Deze pigmentvlekken zijn qua kleur afwijkend van de omringende huid. Hierbij kunt u denken aan een hypopigmentatie (lichte verkleuring) of juist een hyperpigmentatie (donkere verkleuring).

Lees meer

Vaataandoeningen

Bloedvaatjes, klein of groot: iedereen heeft ze. Bij de één zijn deze beter zichtbaar dan bij de ander. Opvallende vaatjes kunnen als ontsierend worden ervaren. De vaataandoeningen die we in de praktijk het meest tegenkomen zijn couperose, rosacea en spider naevus.

Lees meer

Wonden

Chronische wonden kunnen voorkomen bij ziektebeelden zoals diabetes mellitus (suikerziekte) of chronisch veneuze insufficiëntie (CVI). Het behandelen van wonden is een belangrijke pijler binnen onze praktijk.

Lees meer