Acnetherapie

Bij Huidtherapie Oostveen bent u aan het juiste adres voor behandeling van verschillende huidproblemen.
De praktijk is gevestigd aan de Mereveldlaan, in het hart van De Meern.

Afspraak maken

Acnetherapie

Acne kan op veel manieren behandeld worden. Doorgaans wordt een combinatie van behandelingen toegepast om het beste resultaat te bereiken. Deze behandelmogelijkheden worden hieronder stuk voor stuk toegelicht.

Dieptereiniging

Bij een dieptereiniging worden puistjes, pustels en mee-eters geledigd. Hierbij wordt op een medisch verantwoorde manier de huid schoongemaakt en worden puistjes verwijderd zodat littekenvorming en diepe ontstekingen worden voorkomen. De huidtherapeut doet dit manueel en dit kan als pijnlijk worden ervaren.

Chemische peeling

Dit is een peeling van de huid waarbij gebruik kan worden gemaakt van verschillende zuren, zoals glycolzuur en salicylzuur. Hierdoor wordt de bovenste huidlaag (bestaat uit dode huidcellen) verwijderd, waardoor talgklieruitgangen vrij worden gemaakt.  De zuren hebben daarnaast ook een ontstekingsremmende en hydraterende werking. Deze behandeling is ook geschikt voor acnelittekens.

Microdermabrasie

Bij microdermabrasie wordt de bovenste huidlaag verwijderd met behulp van zeer kleine ‘zandkristallen’. Microdermabrasie verbetert de doorbloeding van de huid, zorgt dat verstoppinkjes verwijderd worden en littekens verminderen. Daarnaast heeft microdermabrasie een hydraterende werking.

Thuis- en verzorgingsadviezen

Er worden altijd tips en thuisadviezen meegegeven zodat ook zelf de acne onder controle kan worden gehouden. Hierbij kan gedacht worden aan tips om van de huid af te blijven en productadvies. Het gebruiken van de juiste producten is een belangrijk element binnen de behandeling van acne. De huidtherapeut kan hier een gedegen advies over geven.